today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ο Κέβιν Κόστνερ εξερευνά την προέλευση του Yellowstone

Ο Κέβιν Κόστνερ () πρωταγωνιστεί ως κτηνοτρόφος στην τηλεοπτική σειρά Yellowstone, αλλά το πάθος του για το εθνικό πάρκο της Μοντάνα -και την απίστευτη ιστορία του- ξεπερνά τον ρόλο του στην οθόνη.

Με αφορμή το ρόλο του, αλλά και τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Yellowstone, ο ηθοποιός εξερευνά την ομορφιά, την άγρια ζωή και την προέλευση του πάρκου μέσα από τη νέα του σειρά ντοκιμαντέρ για το Fox Nation με τίτλο «Yellowstone One-Fifty», την οποία εμπνεύστηκε, όπως λέει, αφού έμαθε πώς έγινε το πάρκο το 1872.

«Θεωρούμε πολλά ως δεδομένα, αλλά επειδή οι άνθρωποι ρίσκαραν πολύ, όλοι έχουμε πλέον πιο πλούσιες ζωές», λέει ο Κόστνερ, στο αμερικανικό περιοδικό People.

Ο Κόστνερ ακολουθεί τα βήματα του αμερικανού γεωλόγου Φέρντιναντ Βαντεβίρ Χέιντεν, του οποίου η αποστολή του 1871 είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Yellowstone, του πρώτου εθνικού πάρκου στον κόσμο.

«Αυτή ήταν μια εποχή στην Αμερική που το μόνο που ένοιαζε τους ανθρώπους ήταν τι μπορούσαν να βγάλουν από τη γη, τι μπορούσαν να βγάλουν από αυτήν», εξηγεί ο Κόστνερ στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ. «Αλλά αυτοί οι πρωτοπόροι, βρήκαν μια εντελώς νέα ιδέα – έναν νέο τρόπο να δώσουν αξία στη γη. Θέλω να δω τι είδαν. Θέλω να δω τι τους άλλαξε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ