today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Χρηματοδότηση από το υπ. Ναυτιλίας στο Ρέθυμνο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας

Χρηματοδότηση 157.000 ευρώ, εγκρίθηκαν στο Δήμο Αμαρίου από το υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας. Πρόκειται για την κατασκευή του έργου: «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή Δήμου Αμαρίου», έγκριση στην οποία προχώρησε με απόφαση του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος του υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της μείωση σημαντικών διαρροών στο δίκτυο οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες πόσιμου ύδατος.

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός δήλωσε ότι: «η επιχορήγηση για το συγκεκριμένο έργο, έρχεται να επιλύσει σε μεγάλο βαθμό ένα χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή», ενώ ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε: «…αποκτά προστιθέμενη αξία με δεδομένο ότι εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Αμαρίου γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της ύδρευσης, που έχει στο επίκεντρο το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του φράγματος του Πλατύ Ποταμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ