Γ.Οικονόμου: Δύναμη της πολιτικής μας είναι τα αποτελέσματα που παράγουμε για να στηρίξουμε την κοινωνία

Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν κατά το ταξίδι του Νίκου Δένδια στη Λιβύη, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση πρόσθεσε πως η επίσκεψη συνεχίζεται κανονικά και πως οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Μαρκόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «δύναμη της πολιτικής μας είναι τα αποτελέσματα που παράγουμε για να στηρίξουμε την κοινωνία, τα έργα και όχι τα λόγια». Πρόσθεσε ότι είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έχει βουλευτή που αποκάλεσε συναδέλφους του δολοφόνους, τον διέγραψε και τον επανέφερε στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Για το νομοσχέδιο που αφορά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τα περί συγκάλυψης που λέει η αντιπολίτευση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση αρκετές ημέρες και ότι είναι ένα πλήρες και συνεκτικό νομοσχέδιο που δίνει απάντηση σε μια σειρά από στρεβλώσεις και παθογένειες που εντοπίστηκαν.

Ερωτηθείς αν θα μπορεί κάποιος μετά την παρέλευση τριών ετών να ενημερωθεί και για τους λόγους εθνικής ασφαλείας που έγινε νόμιμη επισυνδεση στο τηλέφωνο του, απάντησε ότι αυτό δεν προβλεπόταν για μια σειρά από λόγους και δεν προβλέπεται και τώρα. Σημείωσε ότι θα μπορεί να ενημερωθεί μετά την τριετια αν παρακολουθήθηκε και σε ποιο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης και πως η τριετία είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα που έχουν υιοθετήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Να πω και κάτι άλλο. Όταν κάποιος μιλάει για συγκάλυψη, δεν δίνει προσοχή στο ευρύτερο πλαίσιο το οποίο δημιουργείται», συμπλήρωσε και ανέφερε αναλυτικά στοιχεία του νέου νομοσχεδίου.

«Δημιουργείται πολύ ισχυρό και αποτρεπτικό πλαίσιο που θα κάνει όλους να σκέφτονται πιο σοβαρά τις κινήσεις τους», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως δεν μπορεί να απαντήσει εκείνος αλλά όσοι στάθμισαν τα στοιχεία και πήραν αυτή την απόφαση.

Σε ότι αφορά την κριτική της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση και γιατί διαφωνεί στο ενδεχόμενο κατάθεσης προστατευόμενων μαρτύρων, απάντησε πως «είναι ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί με τα γνωστά αποτελέσματα» και πως «όσο η δικαιοσύνη προχωρά, τόσο έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες απόψεις όπως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία». Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε την υπόθεση Novartis.

Ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών ενέργειας της ΕΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Η δική μας επιδίωξη είναι να φτάσουμε σε λύση. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν προτάσεις και για πλαφόν και για κοινή προμήθεια και για αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Καταφέραμε και διαμορφώσαμε ευρύτερες και μεγάλες συμμαχίες στη ΕΕ στην κατεύθυνση των προτάσεων αυτών. Υπάρχει σαφής οδηγία από το ευρωπαϊκό συμβούλιο προς τους υπουργούς ενέργειας να μη γυρίσει πίσω ξανά το ζήτημα αυτό».

Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι είναι λογικό να υπάρχουν βρεφικά γάλατα στα ράφια με αντικλεπτικά, απάντησε πως η κυβέρνηση είναι εδώ για να δίνει διέξοδο στους ανθρώπους απέναντι στην ακρίβεια.

«Η κυβέρνηση παράγει αποτελέσματα με πολιτικές που έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα στις ζωές των ανθρώπων», τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν φωνές εντός της ΝΔ που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού απάντησε ότι δεν υπάρχουν.

«Αν τις ακούει κάποιος είναι κατηγορία Ζαν Ντ’Αρκ, μεταφυσικό», πρόσθεσε.

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τη κόμμα του κ. Βελόπουλου».