today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Μόσχα: Κατέστρεψε όλους τους στόχους της κατά τα μαζικά πλήγματα στην Ουκρανία

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι κατέστρεψε όλους τους στόχους της στα μαζικά πλήγματα που εξαπέλυσε χθες στην Ουκρανία, λέγοντας ότι έθεσε στο στόχαστρο την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση και ενεργειακές υποδομές.

“Ο στόχος επιτεύχθηκε, όλοι οι πύραυλοι έπληξαν με ακρίβεια τους αναγνωρισμένους στόχους, όλα τα σημεία καταστράφηκαν”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως έθεσε στο στόχαστρο “το σύστημα στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας και τις ενεργειακές υποδομές που συνδέονται με αυτό”.

Ανέφερε επίσης ότι δεν διεξήγαγε κανένα πλήγμα στο Κίεβο χθες, και πως οι καταστροφές που διαπιστώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα προκλήθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

“Όλες οι καταστροφές σε κτίρια κατοικιών της ουκρανικής πρωτεύουσας (…) είναι το άμεσο αποτέλεσμα της πτώσης και αυτοκαταστροφής αντιαεροπορικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο.

Πολλά κτίρια του Κιέβου επλήγησαν έπειτα από βομβαρδισμούς.

Η Μόσχα διαψεύδει συστηματικά ότι έχει πλήξει σημεία αμάχων στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας πολύ συχνά την ευθύνη στα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ή κατηγορώντας το Κίεβο ότι σκηνοθετεί σκηνές καταστροφών.

Τα χθεσινά μαζικά πλήγματα σημειώθηκαν έπειτα από μια νέα ταπεινωτική ρωσική υποχώρηση. Η Ρωσία, υπό την πίεση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης, αποχώρησε στις 11 Νοεμβρίου από το βόρειο τμήμα της επαρχίας της Χερσώνας (νότια) την οποία λέει ότι έχει προσαρτήσει.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί στέρησαν το ηλεκτρικό ρεύμα από περίπου 10 εκατ. Ουκρανούς, σύμφωνα με το Κίεβο.

Η Ρωσία κατηγορείται ότι στοχοποιεί σκόπιμα πολιτικές υποδομές της γειτονικής της χώρας καθώς πλησιάζει ο χειμώνας προκειμένου να πλήξει την αποφασιστικότητα των Ουκρανών να αντισταθούν στη στρατιωτική επίθεσή της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ