today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ.Κατσής: Το καθεστώς Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά

“Άλλη μια αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» για βροχή απευθείας αναθέσεων από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κατσής και προσθέτει:

“Μετά την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και τα 26 εκ.€ των 475 συμβάσεων που μοίρασε σε μια 3ετία, μετά το 1εκ € των ΕΛΤΑ στον διαβόητο κ. Πάτση, μετά την εκτόξευση του outsourcing για υπηρεσίες υποαμειβόμενου προσωπικού ύψους 50 εκατ. ευρώ μέσω απευθείας αναθέσεων και φωτογραφικών διαδικασιών στις εταιρίες ONEX και ΙΚΕ SPEEDCON SMPS από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier, σειρά έχει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) που σύμφωνα με το ρεπορτάζ και στοιχεία από τη διαύγεια, μοίρασε 5.6εκ € σε 171 απευθείας αναθέσεις από το 2019 μέχρι σήμερα.

Ενώ οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους κοροϊδεύει με το «καλάθι του νοικοκυριού», την ίδια στιγμή γεμίζει «το καλάθι του γαλάζιου παιδιού» με δημόσιο χρήμα, καθώς μια σειρά από νεοσύστατες εταιρίες σε σύνδεση με ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες νεομητσοτακικούς όπως ο κ. Δέρβος και ο κ. Τρέβλας – σύμφωνα με την ΕΦ.ΣΥΝ – χτίζουν βιογραφικό αυτοδημιούργητου entrepreneur με «βουτιές» στο δημόσιο ταμείο.

Bεβαίως δε λείπει η γνωστή από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, Reposition Strategy, του ιδιοκτήτη της δημοσκοπικής εταιρίας Opinion Poll, η οποία λάμβανε από τον ΕΔΥΤΕ απευθείας αναθέσεις με εντολή του κ. Πιερρακάκη- όπως κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ κ. Κόλλιας στην εξεταστική επιτροπή- οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα ανέρχονται στο ύψος των 886.500€. Αναμένουμε να συνεχίσει τις δημοσκοπικές της έρευνες που θα δείχνουν τον Κ. Μητσοτάκη ως «Μέσι της πολιτικής» εκεί που οι πολίτες βλέπουν έναν κρυπτόμενο ωτακουστή.

Θα επαναλάβουμε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι εποπτευόμενοι φορείς του, είναι «ο μήνας που θρέφει τους 11» για το επιτελικό κράτος, καθώς με κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης, είναι το Υπουργείο που λειτουργεί σε καθεστώς εξαίρεσης από τους κανόνες όλων των κείμενων εθνικών και ενωσιακών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, με 8 (!) συνεχείς παρατάσεις της ΠΝΠ του Covid από τις 11 Μαρτίου του 2020 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Το καθεστώς Μητσοτάκη με τις πρακτικές του, θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά και απαξιώνει συνειδητά την πολιτική και τους θεσμούς, μπροστά στα μάτια των δοκιμαζόμενων πολιτών. Η χώρα δε μπορεί να πορεύεται διχασμένη με προνομιούχους και μη προνομιούχους.

Ήρθε η ώρα να φύγουν. Χθες!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ