today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Γερμανία θα συζητήσει για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στη Ρωσία με τις χώρες της G7

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Ομάδας των Επτά (G7) θα επικεντρωθούν σε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να υπάρξουν διώξεις για ύποπτα εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία κατά τη διάσκεψή τους στο Βερολίνο αργότερα μέσα στον μήνα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης.

Η αναζήτηση υπόπτων και ο εντοπισμός πιθανών εγκλημάτων πολέμου απαιτεί “ένα αποτελεσματικό δίκτυο και διεθνή συντονισμό”, είπε ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν στο Focus.

Στη διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Νοεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Μπούσμαν, η Γερμανία “φημίζεται παγκοσμίως για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου, επειδή εφαρμόζουμε ενεργά την έννοια της ‘οικουμενικής δικαιοδοσίας’, όπως σχεδόν κάθε άλλη χώρα”.

Με βάση την ‘οικουμενική δικαιοδοσία’, τα δικαστήρια μπορούν να δικάζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Έτσι η Γερμανία κατάφερε και καταδίκασε δύο Σύρους πρώην αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών σε μια δίκη ορόσημο εις βάρος των υποστηριζόμενων από το κράτος βασανιστηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ