today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΗΠΑ: Επανεξελέγη Δημοκρατικός πολιτικός παρότι νεκρός

Οι ψηφοφόροι στην Πενσιλβάνια επανεξέλεξαν Δημοκρατικό πολιτικό στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων με το συντριπτικό 85% των ψήφων προχθές Τρίτη.

Το πρόβλημα είναι πως πέθανε τον περασμένο μήνα.

Ο Άντονι «Τόνι» ΝτεΛούκα υπέκυψε εξαιτίας του λεμφώματος από το οποίο έπασχε την 9η Οκτωβρίου, σε ηλικία 85 ετών. Αλλά ήταν πια αργά για να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια, κι έτσι παρέμεινε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στην 32η περιφέρεια, εξηγεί ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Daily News που αναμεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Τόνι ΝτεΛούκα εκπροσωπούσε την —παραδοσιακά μπλε— περιφέρεια από το 1983 ως τον θάνατό του. Ήταν το μέλος της πολιτειακής Βουλής που υπηρέτησε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Κανένας Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεν αντιτάχθηκε στον Τόνι ΝτεΛούκα, που είχε μοναδική αντίπαλο μια υποψήφια του κόμματος των Πρασίνων (έλαβε το 14% των ψήφων).

«Παρότι μας θλίβει τρομερά η απώλεια του βουλευτή Τόνι ΝτεΛούκα, μας γεμίζει υπερηφάνεια το ότι οι ψηφοφόροι έδειξαν για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη τους σ’ αυτόν και τη δέσμευσή τους στις αξίες των Δημοκρατικών, επανεκλέγοντάς τον μεταθανάτια», ανέφερε η επιτροπή που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία της παράταξης στην πολιτεία.

Θα διεξαχθεί ειδική εκλογική διαδικασία για την πλήρωση της έδρας. Η ημερομηνία μένει να ανακοινωθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζουν εκλογές στις ΗΠΑ υποψήφιοι που είναι νεκροί. Ο ιδιοκτήτης οίκων ανοχής Ντένις Χοφ, παρότι είχε αποβιώσει, κέρδισε έδρα στην πολιτειακή Γερουσία της Νεβάδας το 2018. Ο Δημοκρατικός Μελ Κάρναχαν κέρδισε τον Ρεπουμπλικάνο τότε ομοσπονδιακό γερουσιαστή Τζον Άσκραφτ το 2000 στην ψηφοφορία για την έδρα του Μιζούρι, αν και είχε χάσει τη ζωή του τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στη συντριβή αεροσκάφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ