today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ουκρανία και Ρωσία προχώρησαν σε ανταλλαγή 214 αιχμαλώτων

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα 214 στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου στην τελευταία μιας σειράς ανταλλαγής αιχμαλώτων, με πολλούς από τους Ουκρανούς να είναι τραυματίες επιζώντες μιας αποτυχημένης προσπάθειας να υπερασπιστούν την πόλη Μαριούπολη τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η Ουκρανία απελευθέρωσε 107 Ρώσους στρατιώτες και πως θα μεταφερθούν στη Μόσχα για την “απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική βοήθεια”.

Ο Αντρίι Γέρμακ, ο προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε πως η Ρωσία απελευθέρωσε 107 Ουκρανούς μαχητές, περιλαμβανομένων 74 που είχαν υπερασπιστεί τη χαλυβουργία Αζοφστάλ, σκηνικό της τελευταίας ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη.

“Καταφέραμε να ανταλλάξουμε σοβαρά τραυματισμένους και κατάκοιτους (μαχητές) από τη Μαριούπολη, από το Αζοφστάλ”, αγόρια με τραύματα από θραύσματα στα χέρια και στα πόδια, τραύματα από πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία του σώματος. Υπάρχουν άνθρωποι με κομμένα πόδια και (εκείνοι) που δεν μπορούν να αισθανθούν ένα μέρος του προσώπου τους, (άλλοι) με μολυσμένες πληγές”.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ