today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Στο 2ο Λύκειο Αθηνών το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Το 2ο Λύκειο Αθηνών «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» επισκέφθηκαν ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, μαζί με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, χθες Τρίτη.

«Ιστορικό» χαρακτήρισε το σχολείο η Κα. Κεραμέως, καθώς όπως ανέφερε: «Στο σχολείο αυτό φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών με προσφυγικό υπόβαθρο και εφαρμόζονται οι πολιτικές μας για πλήρη ένταξη των παιδιών στη σχολική κοινότητα, με εντατικά μαθήματα ελληνικών σε τάξεις υποδοχής αλλά και παράλληλα ενσωμάτωση σε μαθήματα στα οποία η χρήση της γλώσσας δεν είναι τόσο καθοριστική, π.χ. γυμναστική, μουσική».

Κατά την επίσκεψη, το βασιλικό ζεύγος παρακολούθησε τη μουσική παράσταση που έδωσαν πρόσφυγες μαθητές και μαθήτριες, με το ρεπερτόριο να εμπεριέχει ελληνικά, ολλανδικά, αραβικά και αργεντίνικα τραγούδια.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε η υπουργός, κάθισε με το Βασιλικό Ζεύγος στα θρανία και συζήτησαν με τα παιδιά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο δρόμο της προσφυγιάς, για την ενσωμάτωσή τους στη χώρα μας, για τα σχέδιά τους για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ