today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

ΚΚΕ: Η πολιτική της Ε.Ε. είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια των λαών της Ευρώπης

«Η αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων από τα νησιά στην Ουκρανία προέκυψε από την προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Σολτς», σχολίασε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι ΕΡΤnews.

Πρόσθεσε ότι «η αποστολή των τεθωρακισμένων, που είναι αναγκαία για τα νησιά, είναι στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο που γίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας μεταξύ του ευρωΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου και του υπό διαμόρφωση ευρωασιατικού με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα».

Για την ενέργεια σημείωσε ότι «η ΕΕ από εμπρηστής δεν μπορεί να γίνει πυροσβέστης» καθώς, όπως εξήγησε, «η πολιτική της είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή ακρίβεια και τη φτώχεια των λαών της Ευρώπης».

Προσέθεσε ότι «η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της “πράσινης μετάβασης”, με το πανάκριβο μείγμα των χρηματιστηρίων ενέργειας και ρύπων και της απαξίωσης του λιγνίτη, είναι και οι αιτίες της ενεργειακής φτώχειας».

Για την υπόθεση Πάτση, σχολίασε ότι «είναι σκάνδαλο ένας βουλευτής της ΝΔ να γίνεται “κοράκι” των “κόκκινων δανείων” και ένα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συνδικαλιστής, να διώκεται επειδή αντιστάθηκε στα “κοράκια”». Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση γνώριζε την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Ανδρέα Πάτση που αξιοποίησε την εγκληματική πολιτική και το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που έχει την υπογραφή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και το οποίο πρέπει να καταργηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ