today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ρωσίας – ΗΠΑ συζήτησαν τους κινδύνους της «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο επικεφαλής των αρχηγών των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Μαρκ Μίλι, είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία και συζήτησαν το ενδεχόμενο που έθεσε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία την «βρόμικη βόμβα», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Η συνομιλία έλαβε χώρα λίγη ώρα αφότου υπήρξε μια παρόμοια συνομιλία μεταξύ του Γκεράσιμοφ και του Βρετανού ομολόγου του.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν νωρίτερα ότι απέρριψαν τους «ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας». Η Ουκρανία δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον της είναι μια ένδειξη ότι Μόσχα είναι εκείνη που σχεδίαζε μια παρόμοια επίθεση και θα κατηγορούσε το Κίεβο.

Οι συνομιλίες που είχαν σήμερα οι κορυφαίοι Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί ήταν οι πρώτες από τον Μάιο, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν προέβη άμεσα σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού στρατηγού Μαρκ Μίλι και του Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ