today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η αμερικανική πρεσβεία καταδικάζει τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο καταδίκασε τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες ουκρανικές πόλεις και είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού.

“Περισσότερες επικίνδυνες και κατακριτέες ρωσικές επιθέσεις σήμερα το πρωί εις βάρος αμάχων και πολιτικών υποδομών. Θαυμάζουμε τη δύναμη και την αντοχή του ουκρανικού λαού. Θα στεκόμαστε στο πλάι σας για όσο χρειάζεται”, ανέφερε ανακοίνωση της πρεσβείας στο Twitter.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον πολυκατοικίας σήμερα το πρωί στο Κίεβο, όπως δήλωσε αξιωματούχος στο προεδρικό γραφείο.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν σήμερα το πρωί κρίσιμες υποδομές σε τρεις περιφέρειες της Ουκρανίας, ανάμεσά τους και η πρωτεύουσα Κίεβο, με αποτέλεσμα «εκατοντάδες περιοχές» να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «μαζική» επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων και υποδομών ενέργειας σε όλη την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας υψηλής ακρίβειας όπλα.

Στην καθημερινή του ενημέρωση το υπουργείο επεσήμανε ότι έπληξε όλους τους «προκαθορισμένους στόχους» κατά τον πιο πρόσφατο βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων, ενώ πρόσθεσε ότι απέτρεψε μια απόπειρα των ουκρανικών στρατευμάτων να σπάσουν την άμυνά της Μόσχας στη νότια επαρχία της Χερσώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ