today-is-a-good-day
20 C
Athens

Μποντιρόγκα: «Nα εναρμονιστεί το καλεντάρι»

Υπέρ του διαλόγου με τη FIBA, προκειμένου να εναρμονιστούν τα αγωνιστικά προγράμματα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του μπάσκετ, τάχθηκε ο νέος πρόεδρος της Euroleague Basketball, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Σε συνέντευξή του στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό N1, ο παλαίμαχος διεθνής εξέφρασε την άποψη ότι οι τέσσερις διοργανώσεις συλλόγων στην Ευρώπη είναι πολλές και πως τα «παράθυρα» της FIBA για τις εθνικές ομάδες του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου δεν είχαν ποιότητα, λόγω της μη διαθεσιμότητας των παικτών που αγωνίζονται στο NBA και τη EuroLeague.

«Η θέση μου είναι να προστατεύσω τα συμφέροντα των συλλόγων της Euroleague» είπε αρχικά ο Μποντιρόγκα και συνέχισε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση με τη FIBA για να εναρμονιστεί το καλεντάρι. Υπάρχουν τέσσερις ηπειρωτικές διασυλλογικές διοργανώσεις και είναι πολλές για την Ευρώπη. Είναι αρκετά μπερδεμένο για έναν φίλαθλο του μπάσκετ. Τα παράθυρα της FIBA του Νοεμβρίου κα του Φεβρουαρίου έθεσαν την ποιότητα του παιχνιδιού υπό αμφισβήτηση, καθώς οι παίκτες του NBA και της Euroleague δεν είναι διαθέσιμοι για τις εθνικές ομάδες τους».

Τέλος, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού εξέφρασε την άποψη ότι το τωρινό καλαντάρι δεν αφήνει το μπάσκετ να αναπτυχθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. «Η νέα EuroLeague ιδρύθηκε περισσότερα από 20 χρόνια πριν. Πριν πέντε χρόνια, η FIBA εισήγαγε το σύστημα των “παραθύρων”.

Μια τέτοια προσέγγιση δεν έχει δώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής ως προς το να έχεις τους καλύτερους παίκτες να αγωνίζονται. Ο στόχος είναι να έχεις όλους τους καλύτερους παίκτες μαζί. Το σύστημα του μπάσκετ θα πρέπει να πηγαίνει παράλληλα με αυτό του ποδοσφαίρου, όπου οι καλύτεροι παίκτες αγωνίζονται για τις εθνικές ομάδες τους. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται στο μπάσκετ. Το τωρινό ευρωπαϊκό καλαντάρι των διοργανώσεων δεν αφήνει την ανάπτυξη του μπάσκετ με το σωστό τρόπο. Κάπου υπάρχει ένα πρόβλημα» συμπλήρωσε ο 49χρονος Σέρβος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ