today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες – 11 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συνελήφθησαν έντεκα Έλληνες οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα δώδεκα, επίσης Έλληνες, ως μέλη της ομάδας. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και αδικήματα που αφορούν σε ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ηρακλείου. Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η έρευνα και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη των έντεκα Ελλήνων όλοι τους κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση στοιχείων, η ομάδα προέβαινε στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, την συγκομιδή και φύλαξη τους ενώ στη συνέχεια προμήθευε ποσότητες κάνναβης για την περαιτέρω διακίνηση τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, «ηγετικό ρόλο είχε 44χρονος ημεδαπός έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος παρείχε πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διοχέτευση της σε βασικούς προμηθευτές. Σημαντικό ρόλο στην ομάδα είχε 32χρονος ημεδαπός – συλληφθείς ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και τη φύλαξη τους. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, είχαν επιμέρους ρόλους προβαίνοντας κατά περίπτωση στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων παρέχοντας και κατάλληλο εξοπλισμό και περαιτέρω στην επικοινωνία για τη διάθεση τους και τη διακίνηση σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού».

Σήμερα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, με τη συμμετοχή μεικτών κλιμακίων αστυνομικών της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου φυτεία αποτελούμενη από τριάντα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: «587 γραμμάρια κάνναβης, 1 πιστόλι με γεμιστήρα, 4 ζυγαριές ακριβείας, 53 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, σιδερογροθιά, μεταλλικό γκλόπ, μαχαίρι, 3 φωτοβολίδες, 66 κροτίδες, 12 κινητά τηλέφωνα και επιπλέον (κάρτες SIM, φορτιστής και συσκευή bluetooth), τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών καθώς επίσης κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την διευκόλυνση στη διακίνηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης».

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ