today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ιταλία: Aύξηση των περιστατικών κορωνοϊού καταγράφει και το ίδρυμα Gimbe

Μετά το Δίκτυο Ιταλικών Νοσοκομείων, το επιστημονικό Ίδρυμα Gimbe κατέγραψε επίσης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα οι μολύνσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 51% και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 31,8%.

Έπειτα από δυο μήνες περιορισμού της διάδοσης του ιού, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν αυξηθεί κατά 21,1% και οι κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας με ασθενείς με Covid-19.

Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι οι θάνατοι, την ίδια χρονική περίοδο, μειώθηκαν κατά 8,5%. Την τελευταία εβδομάδα στην χώρα καταγράφονταν κατά μέσο όρο 35.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα και η ανοδική αυτή τάση αφορά όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Gimbe Νίνο Καρταμπελότα υπογράμμισε ότι «υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω του ότι η εκστρατεία εμβολιασμού έχει ουσιαστικά σταματήσει, υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επαρκή χορήγηση της τέταρτης δόσης σε ηλικιωμένους και πολίτες με χρόνια νοσήματα, σε λίγο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εποχική γρίπη και οι προστατευτικές μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ιταλίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ