today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Το ευρωπαϊκό προφίλ του κ. Μητσοτάκη αποδομείται όλο και περισσότερο, λέει ο Σ.Κούλογλου

Για σκάνδαλο και προσπάθεια συγκάλυψης της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μετά την ακρόαση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι αντιφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και εξέφρασε την προσδοκία να αποκαλυφθεί η αλήθεια κατά την επίσκεψη της επιτροπής PEGA στην Αθήνα.

Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ακόλουθη:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ξεδιπλώθηκε το διπλό σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη: η κατασκοπεία σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη (αλλά και του Θανάση Κουκάκη) και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Οι ευρωβουλευτές από όλες τις δημοκρατικές ομάδες -η ακροδεξιά απείχε και πάλι επιδεικτικά από τη διερεύνηση- εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στα θύματα. Θλιβερή εξαίρεση, ο -μοναδικός, κανείς άλλος δεν αναλάμβανε την ευθύνη- εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε “γραπτές ερωτήσεις” της ΝΔ.

Στη συζήτηση εντοπίστηκαν με σαφήνεια οι συνεχείς αντιφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Το ευρωπαϊκό προφίλ που ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να χτίσει αποδομείται όλο και περισσότερο.

Η επικείμενη επίσκεψη της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να πει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ