today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

“Δεν συζητείται αλλαγή του ωραρίου στα καταστήματα”, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές

Τέλος στα σενάρια και τις προτάσεις για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης, βάζουν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στο ωράριο στα καταστήματα».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τέτοια συζήτηση δεν υπήρξε ποτέ, υπογραμμίζοντας ότι είναι και αντισυνταγματικό και κατά των αρχών Ανταγωνισμού. Επεσήμαναν, ωστόσο πως «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα»

Οι φορείς των εμπόρων έχουν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Την πρόταση για μειωμένο ωράριο λειτουργίας έβαλε στο τραπέζι ο εμπορικός Συλλόγος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε συγκεκριμένα να κλείνουν τα εμπορικά δύο ώρες νωρίτερα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι το μέτρο θα επέφερε μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ