today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Πούτιν: Η κατάσταση στις προσαρτηθείσες περιοχές της Ουκρανίας θα σταθεροποιηθεί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα σταθεροποιήσει την κατάσταση στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που τις θεωρεί εδάφη της, παραδεχόμενος έμμεσα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει για να διασφαλίσει τον έλεγχό τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες σε δύο από τις τέσσερεις περιοχές από την Παρασκευή, όταν ο Πούτιν υπέγραψε τις συμφωνίες ενσωμάτωσής τους στη Ρωσία μετά τη διεξαγωγή των αποκαλούμενων δημοψηφισμάτων, τα οποία η Ουκρανία και η Δύση χαρακτήρισαν παράνομα και καταναγκαστικά.

«Προχωρούμε με αφετηρία το γεγονός ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε με ηρεμία αυτά τα εδάφη», ανέφερε ο Πούτιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει ότι οι τέσσερις περιοχές αντιμετωπίζουν μια εντατική διαδικασία προσαρμογής και αυτό θα είναι δύσκολο.

Η Ρωσία παραπαίοντας από τις επιτυχίες που είχαν οι ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες, δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές. Σε δύο από αυτές, δεν μπορεί ακόμη να καθορίσει τα όρια των περιοχών που θεωρεί δικές της.

Ο Πούτιν, μιλώντας σε τελετή βράβευσης εκπαιδευτικών, δήλωσε επίσης ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον ουκρανικό λαό.

«Πάντα, ακόμη και σήμερα, παρά την τρέχουσα τραγωδία, τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον ουκρανικό λαό, τον ουκρανικό πολιτισμό, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και ούτω καθεξής» είπε ο Πούτιν.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και τη χώρα τους από τότε που ο Πούτιν διέταξε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ