today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Μελόνι: Η κυβέρνηση θα είναι υψηλού επιπέδου. Δεν θα σας απογοητεύσει

Σε νέα ανάρτησή της, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε και πάλι στην προσπάθεια σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ανεβάζοντας τους τόνους σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τον Τύπο.

«Συνεχίζω να διαβάζω εξωπραγματικά σενάρια με αναφορά σε μελλοντικούς υπουργούς της κεντροδεξιάς. Έπειτα από αποτυχημένη διαχείριση του σημερινού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και άλλων. Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία δεν θα σας απογοητεύσει. Μην πιστεύετε τα ψέματα που κυκλοφορούν», έγραψε στο Twitter η Μελόνι.

Η αναφορά της, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, είναι σε σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, βάσει των οποίων ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να διεκδικεί το υπουργείο Εσωτερικών ή, ως εναλλακτική, την αντιπροεδρία της νέας κυβέρνησης και το υπουργείο Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, δεν πρόκειται να δοθεί -βάσει των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών- πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ