today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Πονίκτα στο thepresident.gr: “Eίμαι έτοιμος να πεθάνω στο παρκέ – Θα πολεμάμε για κάθε νίκη”

Ο Ματέους Πονίκτα ήταν το “κερασάκι” που έλειπε από την… τούρτα των περιφερειακών του Παναθηναϊκού και η μεταγραφή του έφερε μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο των “πρασίνων”, μιας και προέρχεται από ένα εξαιρετικό Εurobasket, μιας και οδήγησε την Εθνική Πολωνίας στην τετράδα του τουρνουά.

Της Βαρβάρας Φανίδη

Ο Πολωνός γκαρντ, μέσω του thepresident.gr, έδωσε το σύνθημα για τη φετινή σεζόν του Τριφυλλιού, δείχνοντας από την αρχή τις “πολεμικές του διαθέσεις”. Παράλληλα αποκάλυψε το τι του είπαν δύο πρώην άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που δεν είναι άλλοι από τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους το επερχόμενο Super Cup (1-2 Oκτωβρίου).

Αναλυτικά μίλησε:

Για τις πρώτες του στιγμές στην ομάδα: “Είναι πάρα πολύ καλές. Όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει από την πρώτη στιγμή στην προσαρμογή μου και έτσι ήταν πολύ εύκολο για μένα. Άπαντες έχουν έχουν πολύ καλό χαρακτήρα και κατευθείαν διαπίστωσα πως η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και σε αυτό το επίπεδο είναι το πιο σημαντικό”.

Για το τι του είπαν οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τσάβι Πασκουάλ για το Τριφύλλι: “Μίλησα πάρα μαζί τους αρκετές φορές και μου είπαν τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που προκαλούν οι “πράσινοι” οπαδοί, τον οργανισμό, αλλά και ότι υπάρχει στην ομάδα, τα οποία τα χαρακτήρισαν ως σούπερ. Ήδη από τις πρώτες μου μέρες τα πάντα είναι πάρα πολύ επαγγελματικά και θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε όλοι να είμαστε στο ανώτατο επίπεδο”.

Για το Super Cup, που αποτελεί τον πρώτο τίτλο: “Φυσικό είναι να θέλουμε να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο, μιας και είναι αρκετά σημαντικός και θα έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή στη σεζόν. Πρώτα όμως συγκεντρωνόμαστε στο πρώτο παιχνίδι (σσ με τον Κολοσσό Ρόδου) και μετά θα κοιτάξουμε το δεύτερο ματς, που σαφώς θα είναι πιο δύσκολο. Αρχικά θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη με τον Κολοσσό και στη συνέχεια πάμε για το επόμενο αγώνα. Ο αγώνας με τη Ρεάλ είναι ακόμα μακριά και καλό είναι να μην πω πολλά, γιατί πολλές φορές όταν λες κάτι στην αρχή μπορεί αυτό να μη γίνει. Η συγκέντρωση μας είναι μόνο στην ομάδα της Ρόδου”.

Για την πρεμιέρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Euroleague, ο οποίος θα γίνει στο ΟΑΚΑ: “Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη, μιας και η Ρεάλ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Καλό είναι που θα παίξουμε με αυτές τις δύσκολες ομάδες στην αρχή, καθώς θα μας βοηθήσει αρκετά στο δέσιμο μας ως ομάδα. Μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αυτό είναι καλό, τόσο για τους εαυτούς μας να μπει από τώρα στην πίεση. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και στην αγωνιστική μας νοοτροπία γρήγορα, για να πολεμήσουμε και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε”.

Για το πως είδε την ατμόσφαιρα των οπαδών, στη δεύτερη μέρα του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”: “Διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή τη δυναμική των οπαδών. Μπορεί να μην είδα τον πρώτο αγώνα, αλλά στο δεύτερο που παρακολούθησα, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, που στο τέλος χάσαμε, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο, αλλά δεν μπορώ να κάνω ανάλυση, γιατί δεν ήμουν από την αρχή και δεν μπορώ να έχω άποψη. Νικήσαμε την Εφές με 15 πόντους, δείχνοντας πως έχουμε καλή ομάδα. Από την άλλη έχουμε φανταστικούς οπαδούς και ο οργανισμός είναι μοναδικός και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν”.

Τέλος έδωσε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς: “Τους ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό και πολύ χαρούμενος για την υποδοχή που είχα και το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, παίζοντας συνεχώς στο 100% και είμαι έτοιμος να πεθάνω στο παρκέ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ