today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Bloomberg: Προς αναβολή λόγω διαφωνιών η απόφαση της Ε.Ε. για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσκολεύονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο εν μέσω διαφωνιών για τις κυρώσεις στη Μόσχα με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν, πιθανόν, την εφαρμογή συμφωνίας μέχρι να οριστικοποιηθεί ένα ευρύτερο πακέτο κυρώσεων

Σύμφωνα με το Bloomberg η Κύπρος και η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση πετρελαϊκού ανώτατου ορίου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ, συναντήθηκε με τα κράτη μέλη το Σαββατοκύριακο για να προσπαθήσει να βρει έναν συμβιβασμό για το πακέτο περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τους πολίτες. Οι χώρες ενδέχεται να πιέσουν για μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από μια άτυπη συγκέντρωση των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου.

Η Ε.Ε. επιδιώκει να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση την περασμένη εβδομάδα και άρχισε να διεξάγει «δημοψηφίσματα» σε περιοχές της Ουκρανίας τα οποία καταδικάστηκαν από τον ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ