Κ.Καλέντα: Αν κυβερνήσει η Μελόνι από την Α’ εθνική της Ευρώπης, η Ιταλία θα πέσει στη Γ’ εθνική

ΑΠΕ

Ο επικεφαλής του λεγόμενου “κεντρώου, τρίτου πόλου” και πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, συνάντησε σήμερα τους ξένους ανταποκριτές, για να στείλει τα τελευταία “μηνύματα του”, τέσσερις ημέρες πριν τις ιταλικές γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν θεωρεί την Τζόρτζια Μελόνι απειλή για την δημοκρατία και αν του προκαλεί ανησυχία το ακροδεξιό κόμμα της Αδέλφια της Ιταλίας, τόνισε:

“Δεν θεωρώ ότι η Τζόρτζια Μελόνι αποτελεί απειλή για την δημοκρατία, αλλά για την Ιταλία. Δεν διαθέτει ικανά στελέχη και τάσσεται υπέρ τεράστιων δημοσίων δαπανών. Αν κυβερνήσει, από την Α’ εθνική της Ευρώπης, η Ιταλία θα πέσει στη Γ’ εθνική, με συμμαχίες με Πολωνία, Ουγγαρία και με τον Πούτιν”.

“Είμαι βέβαιος πάντως ότι, αν καταφέρει να συνθέσει κυβέρνηση, αυτή θα διαλυθεί μέσα σε έξι μήνες. Διότι οι ίδιοι οι σύμμαχοί της, η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια, δεν την θέλουν. Ανησυχώ λοιπόν για την αστάθεια που η Μελόνι μπορεί να φέρει, όχι για το ότι θα μπορούσε να επαναφέρει τον φασισμό. Δεν θα ήταν άξια να τον επαναφέρει ούτε καν στην πολυκατοικία της, ούτε η ίδια ούτε και ο Σαλβίνι”, πρόσθεσε ο Κάρλο Καλέντα.

Ο Ιταλός πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης και επικεφαλής του κόμματος Azione (Δράση), δήλωσε τέλος ότι η Μελόνι δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει “διότι οι σύμμαχοι της χάνουν συνεχώς ποσοστά στις δημοσκοπήσεις” και κατέληξε ότι, αν η συντηρητική συμμαχία διαλυθεί, θα πρέπει να ξανασυσταθεί μια κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, με τη στήριξη όλων των φιλοευρωπαϊικών δυνάμεων της χώρας.