today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή

Σε εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, σωστής και ασφαλούς χρήσης απινιδωτή συμμετείχαν το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους, που μπορεί να χρειαστούν βοήθεια οι ίδιοι ή να την προσφέρουν σε κάποιον πολίτη.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει αρχίσει να εξοπλίζει με απινιδωτές χώρους με μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και υψηλή επισκεψιμότητα από πολίτες, όπως το δημαρχείο και τα δημοτικά ιατρεία, εποπτείες καθαριότητας, σχολικά συγκροτήματα, ενώ έναν απινιδωτή έχει στη διάθεσή της και η δημοτική αστυνομία.

«Ο εξοπλισμός και η κατάλληλη εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια γέφυρα ζωής», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των δημοτικών υπαλλήλων στην παροχή πρώτων βοηθειών μίλησε και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών από καταξιωμένους και εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Κυανούς Σταυρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ