today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικό πτώμα που η δυσωδία του πνίγει όλη την κοινωνία

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας συγκάλυψης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Υπάρχει ένας κοινός παρακρατικός μηχανισμός που συντόνιζε παρακολουθήσεις από Predator και ΕΥΠ. Στην περίπτωση του κ. Κουκάκη είχαμε αρχικά παρακολούθηση από την ΕΥΠ και στη συνέχεια από το Predator, ενώ στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη είχαμε αρχικά την προσπάθεια παρακολούθησης από το Predator και όταν απέτυχε, παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Δεν μπορεί αυτό να είναι τυχαίο», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και αυτός ο παρακρατικός μηχανισμός λειτουργεί υπό την ευθύνη Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που πήρε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, άλλαξε το νόμο για να διορίσει διοικητή της ΕΥΠ κάποιον που δεν είχε τα προσόντα. Ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρχε πολιτική ευθύνη για την υπόθεση, μας είπε το αδιανόητο ότι η πολιτική ευθύνη εξαντλείται σε δύο μη εκλεγμένα, διορισμένα από αυτόν πρόσωπα, τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Κοντολέοντα», σημείωσε.

«Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης, παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη και χθες μας είπαν ότι δεν θα έρθει στην εξεταστική επιτροπή», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε ευρωπαϊκή χώρα που ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού παραιτείται για σκάνδαλο παρακολουθήσεων και ένα μήνα μετά δεν πηγαίνει στην εξεταστική επιτροπή».

«Όπως δεν μπορούμε να φανταστούμε ευρωπαϊκή χώρα στην οποία να μην έχει γίνει ακόμα έλεγχος από τις Αρχές στην Intellexa, την εταιρεία που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator», συμπλήρωσε, εξηγώντας: «Γι’ αυτό μιλάμε για ενιαίο παρακρατικό μηχανισμό με συντονιστή τον κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί. Δεν θα εξαιρεθεί όμως από τον έλεγχο της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθεί».

«Η διαρροή περί καταστροφής αρχείων αποδεικνύει όχι απλά την ενοχή του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη, αλλά και την αστειότητα περί λόγου εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις», σχολίασε. «Χθες στην Ευρωβουλή, σε μια διαδικασία-ντροπή για τη χώρα, οι ευρωβουλευτές γέλαγαν με τις απαντήσεις που έδιναν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μια σειρά κινήσεων που γίνονται αυτή τη στιγμή δίνουν περισσότερο την εντύπωση ανθρώπων που χτίζουν την υπερασπιστική τους γραμμή απέναντι σε ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές, παρά μια προσπάθεια δημοκρατικής απάντησης στα ερωτήματα που έχει η κοινωνία», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι πολιτικό πτώμα, το πρόβλημα είναι ότι η δυσωδία αυτού του πτώματος πνίγει όλη την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. «Πραγματική δικαιοσύνη θα είναι η λαϊκή ετυμηγορία στις επερχόμενες εκλογές, δικαιοσύνη τιμωρίας των ανθρώπων που λειτούργησαν ως συμμορία απέναντι στο κράτος δικαίου, στους δημόσιους πόρους, στις ελευθερίες και τα δικαιώματα αυτής της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα, στην επόμενη Βουλή θα γίνει προανακριτική κι εκεί οι ευθύνες θα καταλογιστούν όσο ψηλά κι εάν φτάνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αναφερθείς στην κρίση ακρίβειας, σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια βασικά μέτρα που μπορούν να δώσουν ανάσες στην κοινωνία. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η εισαγωγή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος και η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο».

«Η Ισπανία και η Πορτογαλία, που έχουν προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, πληρώνουν τη μεγαβατώρα 159 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα την πληρώνουμε 437 και φτάνουμε στα 600 ή και παραπάνω», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «είναι χρήματα που παίρνει από την υπεροφολόγηση των πολιτών, γιατί δεν μειώνει ΕΦΚ και ΦΠΑ σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, χρήματα τα οποία πηγαίνουν σε αυτούς που λεηλατούν την κοινωνία».

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε: «Καμία αλλαγή εκλογικού νόμου δεν μπορεί να σώσει αυτή τη στιγμή τον κ. Μητσοτάκη». «Η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική. Η εγγύηση για να μπορέσει να συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση και γρήγορα να αρχίσουν να κλείνουν οι πληγές της κοινωνίας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να είναι πρώτο κόμμα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ