today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Το Vanity Fair προτείνει την Ελλάδα για διακοπές last minute

Ως ο καταλληλότερος προορισμός για διακοπές last minute και εκτός τουριστικής αιχμής αναδεικνύεται η Ελλάδα από το Ιταλικό μέσο Vanity Fair, στο πλαίσιο ενεργειών του Γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου. Το δημοφιλές μέσο που εμπιστεύονται εκατομμύρια αναγνώστες προτείνει https://www.vanityfair.it/branded/gallery/grecia-vacanze-estate-mete-isole-piu-belle-dove-andare ένα «μπουκέτο» προορισμών από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρεια Ελλάδα, Πελoπόννησο και Κρήτη που θα ενθουσιάσουν τους Ιταλούς για τις απομονωμένες παραλίες, τη θεσπέσια κουζίνα, την πλούσια ιστορία και την Ελληνική κουλτούρα.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνεται η Αστυπάλαια ως το νησί της αειφορίας με τη γαλήνια αύρα, η Ίος που συνδυάζει διασκέδαση, εξωτικά νερά και αρχαία μνημεία, καθώς και η Ελούντα ως ο απόλυτος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τους Λειψούς, την Αντίπαρο με τα λευκά παραμυθένια σοκάκια, την καλαίσθητη Τήνο, την εντυπωσιακή Χαλκιδική με τις αναρίθμητες παραλίες και τη Μεσσηνία με τα γραφικά ψαροχώρια και τους απέραντους ελαιώνες.

Εκπρόσωποι προτεινόμενων προορισμών μεταφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλίμα της εποχής:

«Η Ίος ξεπέρασε φέτος για την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου, τις αφίξεις του 2019. Διαπιστώνουμε πως το ταξιδιωτικό κοινό εστιάζει σε ενδιαφέροντα που αναδεικνύουμε και πέραν της διασκέδασης, όπως τα μονοπάτια, τη γαστρονομία και το θαλάσσιο τουρισμό. Ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει το δικό του ρόλο και εκτός σεζόν, όπως φάνηκε από την απήχηση του Ios Festival που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά. Παράλληλα ο Δήμος οδεύει σε πιο φιλικές για το περιβάλλον λύσεις, όπως η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, η μείωση της σπατάλης των υδάτινων πόρων και η χρήση οχημάτων με αντιρρυπαντικούς κινητήρες», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.

«Η Αστυπάλαια διανύει μια πολύ ικανοποιητική σεζόν με τον Αύγουστο να σημειώνονται πληρότητες κοντά στο 100%. Η επισκεψιμότητα θα διατηρηθεί και τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι ανταποκρίνονται θετικά στις “πράσινες” καινοτομίες του Δήμου, μέσα από την αυξανόμενη χρήση της On Demand δημόσιας συγκοινωνίας και της υπηρεσίας Car Sharing με ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ