Κομισιόν: Προτεραιότητα η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΑΠΕ

H εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί προτεραιότητα, τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μπαλάς Ουζβάρι σε ερώτηση για τα μέτρα που λαμβάνονται.

«Στοχεύουμε να μειώσουμε την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου κατά 60% μέχρι το τέλος της δεκαετίας σε σύγκριση με το 2005», σημείωσε και προσέθεσε ότι, «εάν κοιτάξουμε την περίοδο μεταξύ του 2015 και του 2021, αυτό που βλέπουμε είναι μία μείωση του 20% ήδη στην κατανάλωση ενέργειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξοικονομήσαμε περισσότερα από 16.000 μεγαβάτ σε αέριο και σχεδόν 8.000 μεγαβάτ σε ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για σημαντική μείωση τόσο στην κατανάλωση αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας».

Παράλληλα, ο κ. Ουζβάρι ανέφερε ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο «με βάση το πακέτο ‘Save gas for a safe winter’ και εξετάζουμε πιθανά πρόσθετα μέτρα για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας ακόμη περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ υπογράμμισε ότι «το καλοκαίρι, για παράδειγμα, πολλά από τα κτίρια της Επιτροπής ήταν κλειστά» και συμπλήρωσε ότι «ορισμένοι συνάδελφοι έρχονταν στα γραφεία που παρέμεναν ανοιχτά παρά το γεγονός ότι δεν ήταν το γραφείο ή το κτίριο που συνήθως εργάζονται. Είναι κάτι στο οποίο δίνουμε μεγάλη προσοχή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

«Ίσως να πρέπει να φοράτε πουλόβερ όταν έρχεστε εδώ τον χειμώνα», κατέληξε σε πιο χαλαρό τόνο ο κ. Μαμέρ.