today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χθεσινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την ίδια, αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι «επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες».

Ειδικότερα με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εχθές το βράδυ η κα Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών». Κατόπιν αυτών τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι «η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως ‘η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου’…».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις» και τονίζει ότι «είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ