today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων»

Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, με καταληκτική ημερομηνία του κύκλου υποβολών την 5η Δεκεμβρίου 2022.

Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,

β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,

γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,

δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,

ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (https://opsan.mindev.gov.gr) που υποστηρίζει όλο τον «κύκλο ζωής» των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr).

Δηλώσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην ενεργοποίηση των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου. Δεύτερος κρίκος στην αναπτυξιακή αλυσίδα οι επενδύσεις στον τουρισμό, τομέας στρατηγικού χαρακτήρα για την ελληνική οικονομία με καθοριστική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τον Αναπτυξιακό Νόμο, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και ψηφιακές, γρήγορες και απολύτως διαφανείς, διαδικασίες δίνουμε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια υλοποιώντας τους στόχους τους στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Πάνω απ’ όλα δίνουμε την δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία να κάνει πράξη τα όνειρά του διότι ανθίζοντας κάθε επιχείρηση ανθίζει η ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε δυναμικά με την ενεργοποίηση του 2ου καθεστώτος για την Ενίσχυση των Τουριστικών Επενδύσεων. Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και ισχυρότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας ο οποίος, μάλιστα, αναμένεται φέτος να ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019. Σε συνέχεια αυτού του καθεστώτος, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει το 3ο καθεστώς ενίσχυσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, αυτό της Αγροδιατροφής. Τονώνουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα με ταχύτερες και απλούστερες διαδικασίες για την αύξηση των επενδύσεων, τη συνακόλουθη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών σε όλες τις ελληνικές περιφέρειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ