today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Αλ.Χαρίτσης: Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής θα σημάνει την αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη

«Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική και ιστορική. Θα σημάνει την αρχή τους τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5».

«Ο πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει οδηγήσει σε πλήρη ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών», πρόσθεσε.

Παράλληλα χαρακτήρισε «σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο» την «τρομακτική προσπάθεια συγκάλυψης, με στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, αδιανόητα ψέματα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρωτοφανή απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και πρωτοφανούς χειραγώγησης των μέσων».

«Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδείξει ένα αδιανόητο πολιτικό θράσος. Οποιαδήποτε προσπάθεια όμως πλέον να μετατραπεί από κατηγορούμενο σε κατήγορο δεν πείθει κανέναν», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο ίδιος έχει δημιουργήσει το πλέγμα των παρακολουθήσεων» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος επέλεξε να μεταφέρει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ στο γραφείο του, να αλλάξει φωτογραφικά τον νόμο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του ως διοικητή της ΕΥΠ και να φέρει τροπολογία στην Βουλή ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα των ελεγχόμενων να ενημερωθούν από την ΑΑΔΕ».

Ο Κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να παρέμβει στην ρίζα του προβλήματος της ακρίβειας και ειδικά στην ρύθμιση της αγοράς ενέργειας». Και πρόσθεσε: «Παρότι εξήγγειλε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, η κυβέρνηση την ενσωμάτωσε στα κυμαινόμενα τιμολόγια, ξεπούλησε την ΔΕΗ και τα δίκτυα, οδήγησε την χώρα σε πλήρη εξάρτηση από το εισαγόμενο και πανάκριβο φυσικό αέριο και συνεχίζει να προστατεύει τα υπερκέρδη των παραγωγών». «Πρόκειται για μια καταστροφική λογική που την πληρώνουν πολύ ακριβά οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην χώρα μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Τόσο με θεσμικούς όσο και με οικονομικούς όρους είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή, με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει διέξοδο» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Στην κατάσταση που μας έχει φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχουν όμως πολιτικές όπως η ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, που θα δώσουν αποφασιστική ανάσα έτσι ώστε να προχωρήσουμε στις βαθιές τομές που χρειάζονται στην ενέργεια, το τραπεζικό σύστημα και την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών για να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ