ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει την έκκληση του ΟΗΕ για ασφάλεια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια

ΑΠΕ

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς τυχόν διαρροή πυρηνικής ενέργειας σε συνέχεια των συγκρούσεων θα είχε καταστροφικές συνέπειες, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Ενδεχόμενη διαρροή θα αποτελέσει περιβαλλοντική καταστροφή τόσο για την ίδια την περιοχή, όπου διαβιοί μέρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας, καθώς και εσωτερικά εκτοπισμένοι προερχόμενοι από την Μαριούπολη, αλλά βεβαίως και για την υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας», τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτετικών.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συζητήσει το ζήτημα αυτό κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι (Rafael Grossi), τον περασμένο Μάρτιο στη Βιέννη.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα στηρίζει με τον πιο έντονο τρόπο την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Guterres) για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.