today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Έρευνα κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα για την επίθεση κατά Γερμανών στο Μυλοπόταμο ζήτησε ο εισαγγελέας του Α.Πάγου

Πλήρη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού βίας με την επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης αλλά και έρευνα της όλης υπόθεσης κατά απόλυτη προτεραιότητα, ζήτησε με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η συγκεκριμένη εντολή του εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προβλέπει: «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου αναφέρει, κατά πληροφορίες, ότι η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να είναι εξονυχιστική, να γίνει με πληρότητα και να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή για διεξαγωγή της ανακριτικής έρευνας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, είναι για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην σχετική παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, αναφέρεται σε κίνδυνο δυσμενών αναφορών σε βάρος της Ελλάδας τα οποία μπορεί και να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ακόμη υπογραμμίζει ότι η εν λόγω υπόθεση, «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ