today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Βρετανία: Το Συντηρητικό Κόμμα ενισχύει την ασφάλεια της ψηφοφορίας για την ηγεσία του

Το βρετανικό κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε σήμερα πως ενίσχυσε την ασφάλεια γύρω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας που θα αναδείξει τον επόμενο ηγέτη του, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον στη θέση του πρωθυπουργού.

Η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε χθες, Τρίτη, πως η ψηφοφορία αναβλήθηκε έπειτα από προειδοποιήσεις από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ότι χάκερ θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ψήφους των πολιτών, μολονότι στην αναφορά προσετίθετο ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή από κάποιο εχθρικό κράτος.

«Διαβουλευτήκαμε με το NCSC σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια γύρω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος. «Τα μέλη που ψηφίζουν θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια αυτή την εβδομάδα».

Το NCSC ανακοίνωσε πως έδωσε συμβουλές στο Συντηρητικό Κόμμα αναφορικά με ανησυχίες για την ασφάλεια της ονλάιν ψηφοφορίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είναι οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ