today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Καταγγελίες ότι η Ρωσία συγκροτεί ομάδα κρούσης με στόχο τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία άρχισε να συγκροτεί μια στρατιωτική δύναμη κρούσης με στόχο τη γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Κρίβι Ριχ, και προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να προετοιμάζει νέες επιχειρήσεις στη νότια Ουκρανία.

Η Ρωσία κατέχει εκτάσεις του νότιου τμήματος της Ουκρανίας που κατέλαβε στις πρώτες φάσεις της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο το Κίεβο έχει αναφέρει ότι θα εξαπολύσει αντεπίθεση. Χθες, Τρίτη, τόνισε ότι είχε ήδη ανακαταλάβει 53 χωριά στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας.

Στην τακτική ενημέρωση για τον πόλεμο στο νότο, η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας περιέγραψε την κατάσταση ως τεταμένη και είπε ότι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής στις 2 Αυγούστου.

Η πόλη παραγωγής χάλυβα Κρίβι Ριχ, όπου μεγάλωσε ο Ζελένσκι, βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το νότιο μέτωπο.

«(Η Ρωσία) έχει αρχίσει να δημιουργεί μια ομάδα κρούσης προς την κατεύθυνση του Κρίβι Ριχ. Είναι επίσης πολύ πιθανό ο εχθρός να προετοιμάζει μια εχθρική αντεπίθεση με το επόμενο σχέδιο να φτάσει στα διοικητικά σύνορα της περιοχής της Χερσώνας», δήλωσε η νότια στρατιωτική διοίκηση.

Η Ουκρανία προσπαθεί να αυξήσει την πίεση επί των θέσεων της Ρωσίας στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Χερσώνας στη Μαύρη Θάλασσα και χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας που την προμήθευσε η Δύση για να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις ερευνούν τα υπόγεια στην περιοχή για να τα μετατρέψουν σε καταφύγια βομβών για την αποθήκευση στρατιωτικού υλικού.

Χθες Τρίτη, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι μάχες σε τμήματα του ανατολικού μετώπου στο βιομηχανοποιημένο Ντονμπάς είναι «απλά μια κόλαση» στην ομιλία του προς το έθνος αργά το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ