today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Αέρας ανανέωσης στο εστιατόριο Kuzina στο Θησείο

Το αγαπημένο εστιατόριο Kuzina, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αποτελεί διαχρονικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αφού συνδυάζει τη μοναδική τοποθεσία με μια απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία.

Η πρόσφατη ανακαίνιση του εμβληματικού εστιατορίου πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στην ιστορικότητα του υπέροχου νεοκλασικού αρχοντικού στο οποίο φιλοξενείται. Οι καφέ αποχρώσεις των «γήινων» υλικών – όπως το ξύλο και οι ψάθινες λεπτομέρειες – δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ το στιβαρό λευκό μάρμαρο υπογραμμίζει τα δύο σημεία από τα οποία πηγάζει η δύναμη του εστιατορίου: την ανοιχτή κουζίνα και το επιβλητικό bar. Επιπλέον, η μαγευτική tarazza περιμένει όπως πάντα τους επισκέπτες της να απολαύσουν ανεπανάληπτες βραδιές με συγκλονιστική θέα στον Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη.

O ευφάνταστος και δημιουργικός chef, Άρης Τσανακλίδης, που βρίσκεται από την πρώτη μέρα στο τιμόνι του Kuzina, παρουσιάζει ένα γευστικό μενού συνδυάζοντας ελληνικές πρώτες ύλες σε ιδιαίτερες συνταγές με fusion επιρροές.

Επιλέξτε ένα από τα all time classic πιάτα του Kuzina, όπως οι λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού και το χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, lime και φρέσκο κόλιανδρο.

 

Ευφάνταστη κουζίνα, απέριττο περιβάλλον και μοναδική θέα συνδυάζονται αρμονικά, ώστε να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, σε ένα εστιατόριο που προτείνεται από τον οδηγό Michelin επί σειρά ετών, φιγουράρει συστηματικά στον οδηγό Gogobot, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

www.kuzina.gr

Facebook: Kuzina Athens

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ