today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Μοτοδυναμική: Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2022

Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 32,4% και ανήλθαν στα 57,8 εκ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 7,9 εκ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021  ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.

Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκ. ευρώ στα 17,3 εκ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:  «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ