today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Στην Κρήτη για επαφές ο Ν.Γιατρομανωλάκης

Στην Κρήτη βρίσκεται για επαφές ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης που θα παραμείνει στο νησί μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου. Ο κ. Γιατρομανωλάκης επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου του Ηρακλείου και συνομίλησε με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη και στελέχη του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τον χώρο.

«Είναι πολύ σημαντικό έργο, αυτό που λέμε ένα καλό σκαρί. Είναι μιας υψηλής ποιότητας υποδομή, με σωστές αίθουσες, καλή ακουστική και προοπτικές, που όμως θα πρέπει να συνοδεύονται και από έναν πολύ προσεκτικό στρατηγικό σχεδιασμό, για το πώς μία τέτοια μεγάλη δομή -πολύ σημαντική και πολύ απαραίτητη για το νησί της Κρήτης και για την πόλη του Ηρακλείου- μπορεί να είναι βιώσιμη» ανέφερε ο κ. Γιατρομανωλάκης που συζήτησε με τους υπευθύνους για τα προβλήματα που εντοπίζονται και τους εξέφρασε την στόχευση του υπουργείου που είναι να βρίσκεται κοντά σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται, συμπληρώνοντας ότι πιστεύει στην «αποκέντρωση του πολιτισμού» και τη συνεργασία.

«Αυτή είναι μία συζήτηση που δεν ολοκληρώνεται σήμερα, νομίζω ότι σήμερα ξεκινάει και προφανώς το Υπουργείο Πολιτισμού πάντοτε ενδιαφέρεται για την περιφερειακή πολιτική, την πολιτική για την αποκέντρωση του πολιτισμού, για τη διάσωση του πολιτισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ο οποίος σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ, αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να ακούσει τα προβλήματα και τον σχεδιασμό για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο από τα στελέχη τα οποία εξέφρασαν την αισιοδοξία τους και για το μέλλον της συνεργασίας με το υπουργείο.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου είχε συνάντηση με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση τα οποία ασχολούνται με το χορό, τη συγγραφή και τη μουσική.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» για τη χειροτεχνία με τη συμμετοχή των δημάρχων Ανωγείων και Οροπεδίου Λασιθίου, τοπικών παραγόντων αλλά και επιχειρηματιών χειροτεχνίας.

Αύριο, θα επισκεφθεί εργαστήρια χειροτεχνίας και πολιτιστικούς φορείς στο Ζαρό και εν συνεχεία θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δήμου Ανωγείων. Ο κ. Γιατρομανωλάκης θα συνεχίσει την επίσκεψή του στην Κρήτη και θα έχει επαφές έως και την ερχόμενη Κυριακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ