today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Υπογράφονται αύριο επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών ιδιωτικών Ομίλων

Με την υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών ιδιωτικών ομίλων στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας, θα επισφραγιστεί αύριο υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, σήμερα και αύριο, με πολυπληθή αντιπροσωπεία ανώτατων αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Τους Σαουδάραβες υπουργούς και επιχειρηματίες, θα υποδεχτούν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής. Η εν λόγω συνάντηση έπεται των δύο επιχειρηματικών φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν, φέτος, στο Ριάντ στις 13-14 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου, επισφραγίζοντας τη βούληση των δύο πλευρών να ενισχύσουν περαιτέρω και να εμβαθύνουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και συνεργασίες.

Στη συνάντηση θα συμμετέχει επίσης, από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνης Γεωργιάδης και από τη σαουδαραβική πλευρά, ο υπουργός Επενδύσεων Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, ο υπουργός Εμπορίου Dr. Majid bin Abdullah Al-Qasabi, και ο υπουργός Επικοινωνιών, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Abdullah bin Amer Al-Swaha. Παρόντες θα είναι και οι συμπρόεδροι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, Lubna Al-Olayan και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ