today-is-a-good-day
20 C
Athens

Αυστραλία: Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των νοσηλευόμενων λόγω Covid-19

Ο αριθμός των Αυστραλών που εισήχθηκαν στα νοσοκομεία με COVID-19 ανήλθε σήμερα στο επίπεδο ρεκόρ των περίπου 5.450, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς η εξάπλωση των ιδιαιτέρως μολυσματικών νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον ασκεί πιέσεις στο εθνικό υγειονομικό σύστημα.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι ο υψηλότερος από τότε που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, ξεπερνώντας το υψηλό επίπεδο του Ιανουαρίου των 5.390 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος των μολύνσεων της Όμικρον. Ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο έχει επίσης αυξηθεί, ξεπερνώντας τους 100 το Σάββατο, για πρώτη φορά.

Σε πάνω από 1.000 γηροκομεία έχουν σημειωθεί εξάρσεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς σε γενικές γραμμές επηρεάζονται περισσότεροι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου καθώς κυκλοφορεί ο κορονοϊός και ο ιός της γρίπης, οι αρχές έχουν συστήσει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καθώς και ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, ενώ παροτρύνουν τις επιχειρήσεις να επιτρέπουν την τηλεργασία.

Στην Αυστραλία, μια από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού έναντι της COVID-19, περίπου το 95% των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων, αν και περίπου το 71% έχει λάβει ενισχυτική δόση. Ωστόσο, ο μέχρι τώρα απολογισμός των περίπου 9,13 εκατ. μολύνσεων και των 11.181 θανάτων είναι χαμηλότερος από πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ