today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά. Στη μάχη με τις φλόγες και τα εναέρια από τα ξημερώματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά, που από χθες το μεσημέρι, κατακαίει μία ευρύτατη περιοχή, του δήμου Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής , η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο τόξο χωρίς όμως να είναι κοντά σε οικιστικό κομμάτι.

Από τα ξημερώματα επιχειρούν και εναέρια μέσα ενώ ο αέρας έχει κάπως κοπάσει δίνοντας την ελπίδα ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό τόνισε και ο   Γεώργιος Τσικαλάς, περιφερειακός διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, ο οποίος μίλησε για βελτιωμένη κατάσταση και για συγκρατημένη αισιοδοξία.

Επίσης, βοηθούν εθελοντές από όλη την Κρήτη. Στόχος να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά ανατολικά του Ορνέ για να μην απειλήσει εκ νέου σπίτια και περιουσίες.

Οι κάτοικοι των περιοχών που είχαν εκκενωθεί χθες προληπτικά επέστρεψαν στα σπίτια τους. Πρόκειται για τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Άγιος Γεώργιος και Μέλαμπες.

Οι επίγειες δυνάμεις, έδωσαν ολονύκτιο αγώνα, με αντίπαλο τους, πέρα από τις φλόγες, και τις ριπές ανέμου.

Η φωτιά έχει περάσει στην επαρχιακή οδό, που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων.

Η ατμόσφαιρα στα νότια του Ρεθύμνου, Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη έγινε αποπνικτική από τους καπνούς, ενώ σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται το ΕΚΑΒ, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες με την πολιτική προστασία.

Για πολύ υψηλό κίνδυνος πυρκαγιάς, προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία, για σήμερα, στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, και Βορείου Αιγαίου.

Sourceertnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ