today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Β.Κικίλιας από Λασίθι: Προτεραιότητά μας η μέση ελληνική οικογένεια

«Προτεραιότητά μας είναι η μέση ελληνική οικογένεια, είναι οι άνθρωποι που βιοπορίζονται από τον τουρισμό. Είναι οι αγρότες, είναι οι εργαζόμενοι, είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να στηριχθούν στη διάρκεια αυτής της τεράστιας κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που βρίσκεται σήμερα στο Λασίθι, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.

Όπως είπε ο υπουργός, «ο τουρισμός είναι το αντίδοτο» καθώς δίνει, όπως τόνισε, υπερπλεόνασμα συναλλάγματος και εισοδήματος το οποίο έρχεται καθετοποιημένα και χωρίς μεσάζοντες, το οποίο φτάνει στην ελληνική οικογένεια και τον εργαζόμενο.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι χρειάζονται λιγότερα λόγια και πολλή δουλειά, σημειώνοντας ότι αφού έχει εξασφαλιστεί πως «αυτή η τουριστική περίοδος θα είναι επιτυχημένη και θα έχει εισόδημα ο μέσος Έλληνας» η Πολιτεία θα προχωρήσει και στα διαρθρωτικά μέτρα που απαιτούνται προκειμένου ο τουρισμός να είναι ισχυρότερος την επόμενη χρονιά.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε ο τουρισμός να ανέβει πιο ψηλά και παράλληλα να στηριχθούν οι άνθρωποι του σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητας» είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με φόντο την κεντρική στόχευση που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να περάσουν τον χειμώνα στη χώρα μας, συνταξιούχοι από τη Βόρεια Ευρώπη.

«Υπάρχει μία χρυσή ευκαιρία. Βλέπω τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ευρώπη και ειδικά στη Βόρεια Ευρώπη ότι δυσκολεύονται λόγω της πολύ ακριβής ενέργειας» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, συμπληρώνοντας ότι «ενδεχομένως και με βάση τις συζητήσεις και τις συνεννοήσεις που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, να συμφέρει πιο πολύ αυτά τα ευρωπαϊκά ταμεία, να έχουν τους συνταξιούχους με βάση τα αποθεματικά τους, στη χώρα μας». Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε αναφορά στον καιρό της Ελλάδας, που είναι ιδανικός ακόμη και χειμερινούς μήνες, καταλήγοντας ότι με μια τέτοια κίνηση και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα είχαν ενδεχομένως λιγότερες δαπάνες «και εμείς όμως πολλαπλάσια έσοδα από τον τουρισμό».

Νωρίτερα ο κ. Κικίλιας είχε σύσκεψη με φορείς του τουρισμού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου άκουσε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ