today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Ο λαός δεν περιμένει από όλους εσάς σωτηρία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της δευτερολογίας του, σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε στο Τζώρτζ Όργουελ, τον οποίο επικαλέστηκαν στις ομιλίες του, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, και σημείωσε ότι «πολύς Όργουελ έπεσε εδώ μέσα και από τους δυο σας, δεν μας είπατε όμως όλη την ιστορική αλήθεια και οι δυο σας, όπως πάντα- για παράδειγμα δεν είπατε ότι ο Όργουελ υπήρξε καταδότης των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, το 1949 κατέδωσε τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Μπερναρ Σω και 38 άλλους επιφανείς επιστήμονες και διανοούμενους με χαρακτηρισμούς όπως “κρυπτοκομμουνιστές”, “πράκτορες της Μόσχας” και άλλα σχετικά. Δηλαδή, μεγάλος ρουφιάνος της αντίδρασης ο τύπος, εκτός των άλλων. Αυτά, για να καταγραφεί και η δεύτερη, η διαφορετική άποψη για τον Όργουελ».

Στη συνέχεια της δευτερολογίας του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ με τις θέσεις και τις προτάσεις του δίνει απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα και ανέφερε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακή φτώχειας και τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την αντιμετώπιση κινδύνου επισιτιστικής κρίσης. Είπε ότι αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ «δίνουν ανάσα στη ασφυξία της πολιτικής σας» και προσέθεσε ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα άλλο κόμμα «τολμά να ψελλίσει κάτι συγκεκριμένο γι’ αυτά, γιατί το πλαίσιο των δικών σας θέσεων, των προτάσεών σας, το ορίζουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ, οι προτεραιότητες της καπιταλιστικής οικονομίας».

Συμπλήρωσε ότι επειδή, παρά τις υπαρκτές διαφορές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «στα μεγάλα και σημαντικά συγκλίνουν, θα βόλευε πάρα πολύ και τους δύο η αντιπαράθεση και ειδικά η ατζέντα μπροστά στις εκλογές, να εξαντλείτο σε ζητήματα σκανδάλων, της Novartis, τηλεοπτικών αδειών και άλλα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που δεν αγγίζουν καν την αιτία και την ουσία των σκανδάλων».

Είπε ότι το σκάνδαλο Novartis, εργαλειοποίησαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν τόλμησαν να αγγίξουν την ουσία του προβλήματος που είναι οι ανταγωνισμοί γύρω από το φάρμακο-εμπόρευμα που ακουμπούν και τον κρατικό μηχανισμό». Έθεσε το ερώτημα αν κάποια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε χρήματα από τη Novartis, προσθέτοντας πως «όχι μόνο δεν διεκδικήσατε αλλά νομοθετείται και μάλιστα μέσα στην πανδημία νέα δωράκια σε φαρμακοβιομήχανους και άλλους ομίλους στο τομέα της Υγείας».

Επισήμανε την επί χρόνια συζήτηση για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι καμία κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «δεν τόλμησε το στοχειώδες: να μη διορίζεται η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε!».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι είναι αναμενόμενη αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς «δεν μπορούν να τσακωθούν για την ενεργειακή ακρίβεια αφού πίνουν νερό στο όνομα της πράσινης μετάβασης και μαζί συνδιαμόρφωσαν την εργασιακή ζούγκλα».

Υπενθύμισε ότι «σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από την περίφημη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε, κ. Παυλόπουλο, που όλοι, πλην του ΚΚΕ, συμφωνήσατε το “Όχι” του λαού να το κάνετε “Ναι” με το κοινό σας Μνημόνιο».

Προσέθεσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να τσακωθούν για το ΝΑΤΟ και τις δεσμεύσεις τής χώρας, έκανε λόγο για αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη που παραπέμπουν σε πολεμική προετοιμασία και σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσα σε 15 μέρες έφερε στην Επιτροπή της Βουλής πάνω από 3,1 δισ. ευρώ, όμως «κατά τα άλλα αντοχές η οικονομία δεν έχει, λεφτά όμως για να κάνετε τα χατίρια των Ευρωνατοϊκών έχετε».

Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό περί θωράκισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με την εμπλοκή της στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και υπογράμμισε ότι «τα λέτε αυτά, τώρα, που γίνεται πιο φανερό το παζάρι που κάνει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, γίνεται πιο φανερή η στάση “Πόντιου Πιλάτου” όλων των δήθεν συμμάχων σας, ακόμα και σε ζητήματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που θέτει η Τουρκία. Γίνονται πιο φανερές οι μεθοδεύσεις για ένα συμβιβασμό με ΝΑΤΟϊκή βούλα».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν είπαν τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση της ΝΔ στους σχεδιασμούς και το στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, ούτε για την παραχώρηση υποδομών της χώρας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σημείωσε ότι ενώ ο Αλ. Τσίπρας συμφωνεί σε όλα, ενίοτε «ψελλίζει κάτι γενικά περί ανταλλαγμάτων, λες και υπήρχαν ποτέ ή μπορεί να υπάρξουν ποτέ πραγματικά θετικά ανταλλάγματα για τον λαό με την εμπλοκή της χώρας σε αυτό το γενικό μακελειό».

Εγκάλεσε επίσης τον Αλ. Τσίπρα για «ξέπλυμα όλων των αντιδραστικών αστικών κυβερνήσεων δεκαετιών, με την τοποθέτησή σας ότι πάντα το δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ήταν δόγμα ειρήνης και ασφάλειας, γιατί η Ελλάδα, απ’ όσο ξέρουμε όλοι και ο ελληνικός λαός, είναι στο ΝΑΤΟ απ’ το 1952, έχει αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις απ’ το 1953, έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές αποστολές, έχει στηρίξει πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, αλλού. Οι βάσεις επεκτάθηκαν ψυχροπολεμικά και με αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του περιβόητου στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ που μας έφτασε εδώ σήμερα και χειρότερα αύριο».

«Ο λαός δεν περιμένει από όλους εσάς σωτηρία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό. Μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ και στη Βουλή και στους αγώνες, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της σωτήριας συνολικής αλλαγής, ανατροπής εκ βάθρων, όλου αυτού του σάπιου οικοδομήματος που δημιουργήσατε ο ένας μετά τον άλλον, μέσα στην κοινωνία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στα κοινωνικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Μόνο έτσι, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να φρενάρουμε ό,τι αρνητικό υπάρχει ή πάει να έρθει, αλλά και να διεκδικήσουμε με το βλέμμα μπροστά, να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο για τις λαϊκές, τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες» κατέληξε στην δευτερολογία του ο Δ. Κουτσούμπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ