today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Καταδικάστηκε ο Π.Σκουρολιάκος για ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ε.Σταματούδη, πρώην Διευθύντριας ΟΠΙ

Καταδικαστική απόφαση για τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο επεφύλασσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την αριθμό 1718/2022 απόφασή του, η οποία κρίνει ότι όσα διατύπωσε ο Πάνος Σκουρολιάκος το 2019 κατά της Ειρήνης Σταματούδη, πρώην διευθύντριας του ΟΠΙ, καθηγήτριας και ειδικής σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ήταν ψεύδη και συκοφαντίες προκειμένου να την αποδομήσει.

Ο κ. Σκουρολιάκος, έχοντας ως δικηγόρο του στην παρούσα υπόθεση τον πρ. Πρόεδρο του ΟΠΙ επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αντωνιάδη, είχε διαβάλλει τη κα Σταματούδη η οποία το 2018  είχε καταγγείλει για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια τη διοίκηση Αντωνιάδη. Για τους λόγους αυτούς είχε επιλέξει να παραιτηθεί δημοσιεύοντας ανοιχτή επιστολή στον Τύπο. οι καταγγελίες της κας Σταματούδη είχαν τότε υποβαθμιστεί  από την τότε Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά,  ωστόσο δεν φαίνεται να ξεχάστηκαν από τον Πάνο Σκουρολιάκο…

Συγκεκριμένα, το 2019 η κα Σταματούδη ανέλαβε αμισθί Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα προκειμένου να ενσωματώσει στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, με τον κ.Σκουρολιάκο να χαρακτηρίζει την τοποθέτησή της σκάνδαλο, δηλώνοντας μάλιστα ότι δήθεν η ίδια είχε εμπλακεί σε δωρεά που είχε κάνει η εποπτευόμενη ΑΕΠΙ στον ΟΠΙ (όταν ήταν διευθύντρια) αποκρύπτοντας εν γνώσει του ότι το ποσό στο οποίο αναφερόταν όχι απλώς δεν αποτελούσε δωρεά αλλά υποχρεωτική εξόφληση χρεών της ΑΕΠΙ προς το Ελληνικό Δημόσιο (ΟΠΙ) βάσει νόμου.

Ο κ. Σκουρολιάκος ισχυρίστηκε ακόμη ότι η κα Σταματούδη δήθεν απομακρύνθηκε από τη θέση της για τον λόγο αυτόν αποκρύπτοντας τόσο ότι είχε παραιτηθεί η ίδια, αποκρύπτοντας επίσης και τις σχετικές καταγγελίες για τις οποίες είχε παραιτηθεί, όπως για παράδειγμα την αποκάλυψη πολλών παρατυπιών και την αποστολή στον εισαγγελέα του πορίσματος της Ernst & Young.

Το δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω, υποχρεώνει τον κ. Πάνο Σκουρολιάκο να καταβάλει 10.000 ευρώ στην κα Σταματούδη, να απομακρύνει όλα τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα του, να αναρτήσει περίληψη της δικαστικής απόφασης και να πληρώσει δικαστικά έξοδα. Αν μάλιστα ο κ. Σκουρολιάκος δεν προβεί στην αφαίρεση των δηλώσεών του και στην ανάρτηση της καταδικαστικής απόφασης προκειμένου να λάβουν όλοι γνώση, το δικαστήριο προβλέπει χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και ένα (1) μήνα προσωπική κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ