Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται σήμερα την Ρόδο με επικεφαλής τον Κ.Πιερρακάκη

ΑΠΕ

Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, επισκέπτεται σήμερα το νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιούν στελέχη της κυβέρνησης σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τον κ. Πιερρακάκη, το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο, τη γενική γραμματέα Τουρισμού κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου και τους βουλευτές κ.κ. Γιάννη Μελά, Λάκη Βασιλειάδη και την κ. Κατερίνα Μονογυιού.

Το κλιμάκιο συνοδεύουν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επεσήμανε τα εξής:

«Τόσο το Εθνικό Θέατρο Ρόδου όσο και η Μαρίνα Ρόδου είναι έργα στα οποία πρώτος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψή του και τα οποία τρέχουν και βέβαια θα έχουμε την χαρά σήμερα να συζητήσουμε με τον δήμαρχο το έργο των έξυπνων πόλεων, ένα έργο 320 εκατομμυρίων ευρώ για όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να δούμε το όραμα του δημάρχου και ποια θα είναι τα ακριβή έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της χρηματοδότησης.

Η Ρόδος συμμετείχε στους πρώτους 17 Δήμους που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μετατραπεί το νησί σε έξυπνο νησί. Να τονίσω, για ακόμα μια φορά, ότι θα είμαστε αρωγοί στην συνολική διαδικασία ψηφιακού και διοικητικού μετασχηματισμού της Ρόδου για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε τόσο ως υπουργείο και ευρύτερα ως κυβέρνηση».

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγελος Συρίγος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ με τον κ. Πιερακάκη και τον κ. Λιβάνιο, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι επισκέπτεται το νησί ο, κατά την γνώμη μου, πιο επιτυχημένος υπουργός στο κυβερνητικό έργο με μεγάλη διαφορά πράγμα που δίνει και την σημασία που έχει για την κυβέρνηση το νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου, η περιφέρεια και βεβαίως ο Δήμος της Ρόδου. Χαίρομαι που βλέπω τον δήμαρχο Ρόδου, είμαστε φίλοι από παλιά λόγω διεθνών σχέσεων.

Σαν υπουργείο Παιδείας στηρίζουμε απόλυτα το πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι μαζί με το πανεπιστήμιο Θράκης και το πανεπιστημιο Δυτικής Μακεδονίας οι τρεις προτεραιότητές μας. Έχουμε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και προσπαθούμε να λύσουμε χρόνια προβλήματα όπως το θέμα της στεγάσεως φοιτητών που λόγω της μακράς τουριστικής περιόδου είναι σοβαρό για εμάς. Βεβαίως αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται από την μια μέρα στην άλλη, πρέπει να βρεθεί το κτήριο, ο χώρος, το πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό που ένας μεγάλος αριθμός έργων θα γίνουν μέσα από το ταμείο Αναπτύξεως στην πόλη της Ρόδου και ήρθαμε να δούμε αυτά τα έργα».

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος δήλωσε επίσης τα εξής:

«Μεγάλη χαρά και η δική μου που βρισκόμαστε στη Ρόδο. Η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και ο δήμος έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς και είμαστε εδώ για να ακούσουμε ιδέες και να συμβάλουμε στην υλοποίησή τους.

Χαιρόμαστε που ένας δήμος όπως της Ρόδου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων δήμων και είμαστε σίγουροι ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε πολλά και καινούργια πράγματα να υλοποιήσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου».

Η γενική γραμματέας Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου αναφερόμενη σε θέματα τουρισμού τόνισε:

«Ιδιαίτερη τιμή και χαρά που είμαστε στη Ρόδο. Ο τουρισμός, όπως ξέρετε, δίνει 1 στα 4 ευρώ στην χώρα μας και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε με χρηματοδοτικά εργαλεία και από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ξέρετε στην αρμοδιότητά μας είναι και η Μαρίνα της Ρόδου, την οποία και θα φροντίσουμε.

Η Ρόδος είναι το πιο ανθεκτικό νησί, νούμερο ένα προορισμός στον κόσμο. Η πρωτοβουλία της Tui να γίνει στη Ρόδο το πρώτο Ecolab δεν είναι τυχαία, δείχνει την σημασία σας και σ’αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε για ένα ολοκληρωμένο τουριστικό οικοσύστημα, ανθεκτικό και βιώσιμο.

Η βιωσιμότητα, η ανθεκτικότητα και η ποιότητα είναι οι νέοι στόχοι του υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να έχουμε μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χρονική αλλά και χωρική.

Θεωρώ ότι θα έχουμε παράταση της τουριστικής σεζόν, να σας πω ότι τελευταία κρουαζιέρα που έχουμε προγραμματισμένη είναι για τις 5 Ιανουαρίου 2023. Αυτό δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μία περιήγηση του κλιμακίου στο εμπορικό κέντρο της Ρόδου, όπου τα κυβερνητικά στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους. Επίσκεψη αναμένεται να γίνει και στο φρούριο του Αγίου Νικολάου στη Μεσαιωνική Πόλη. Ο κ. Πιερρακάκης και η κ. Αναστασοπούλου θα μεταβούν στη Νέα Μαρίνα και στη συνέχεια η γενική γραμματέας Τουρισμού αναμένεται να επισκεφθεί τη Λίνδο.

Ακόμη, έχει προγραμματιστεί και επίσκεψη στην γνωστή ροδίτικη εταιρεία ΒΑΠ Κουγιός αλλά και συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ΕΒΕΔ με ομιλητή τον κ. Πιερρακάκη.

Εμβόλιμα, νωρίτερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου με διευρυμένη σύνθεση.