today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Η κυβέρνηση προχωράει αταλάντευτα στο έργο της

Το κείμενο των συμπερασμάτων έτσι όπως διαμορφώνεται καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, και ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τη στάση των ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών περί ενδεχόμενων εκλογών, τόνισε πως “ότι ήταν να ειπωθεί για εκλογές ειπώθηκε με σαφήνεια από τον Πρωθυπουργό. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει τίποτα στο δημόσιο διάλογο και τις ανάγκες της χώρας. Η κυβέρνηση προχωράει αταλάντευτα στο έργο της, τα μέτρα πολιτικής στήριξης υλοποιούνται, το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, και προχωρούμε”.

Αναφερόμενος στα σενάρια διπλών και τριπλών εκλογών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι “υπάρχουν εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική που όπως φαίνεται δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης, και υπάρχουν και οι δεύτερες στις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών, για βνα συγκροτήσει μια κυβέρνηση όπως έκανε το 2019”.

Κληθείς να απαντήσει για τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη την αντικατάσταση του οποίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με υπηρεσιακό υπουργό, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε σε προηγούμενη τοποθέτηση του κατά την εισαγωγή του, λέγοντας “απάντησα πολύ καθαρά”.

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν είναι βαριά τα όσα είπε στην εισαγωγή του όπου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα για “τραμπισμό αλά γκρέκα”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι “βαριά είναι τα υπονοούμενα και τα ανεύθυνα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα για να ανοικοδομήσει την γραμμή άμυνας του. Μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια και είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τρέχοντες συσχετισμούς. Με αυτά που λέει ο κ.Τσίπρας προσβάλει τη δημοκρατική μας παράδοση”.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του ΓΓ ΝΑΤΟ ο οποίος είπε χθες ότι το 2020 το ΝΑΤΟ έβαλε σε λειτουργία το μηχανισμό αποτροπής, και είναι έτοιμο να το ξανακάνει, ο κ. Οικονόμου είπε:

“Είναι γνωστές οι θέσεις μας στους συμμάχους για την τουρκική προκλητικότητα, όπως είναι γνωστή και η καταδίκη από χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα συμπεράσματα της έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι “η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου που σώζει ζωές μεταναστών που θέτουν σε κίνδυνο οι δουλέμποροι, είναι ένα κράτος δικαίου που διερευνά κάθε καταγγελία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ