today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ρωσία: Μαίνεται η πυρκαγιά στη ρωσική πλατφόρμα που επλήγη στη Μαύρη Θάλασσα

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρωσική πλατφόρμα γεώτρησης πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία επλήγη χθες Δευτέρα από την Ουκρανία, επεκτάθηκε στα φρεάτια, ανακοίνωσε σήμερα Ρωσίδα αξιωματούχος.

«Η πυρκαγιά στην πλατφόρμα δεν βρίσκεται σε ύφεση, προσπαθούμε μάταια να πλησιάσουμε με πλοίο. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στα φρεάτια, οι απόπειρες να κατασβεστεί συνεχίζονται», δήλωσε η Όλγκα Κοβίτιντι γερουσιάστρια της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Χθες το πρωί η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν τρεις πλατφόρμες γεώτρησης της εταιρείας Tchernomorneftegaz, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι να τραυματιστούν και άλλοι επτά να αγνοούνται.

Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα εναντίον υπαεράκτιων υποδομών γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Κριμαία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σήμερα ένας Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη χερσόνησο, ο Όλεγκ Κριουτσκόφ, ανέφερε στο Telegram ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται ότι υπάρχει ακόμη «ελπίδα» να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ