today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε πλατφόρμες γεώτρησης στη θάλασσα στα ανοικτά της Κριμαίας

Οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία ότι έπληξε πλατφόρμες γεώτρησης στη θάλασσα στα ανοικτά της Κριμαίας, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες, ενώ πρόσθεσαν ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της Tchernomorneftegaz. Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο Άμυνας και (τη ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών) FSB, προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος διορίστηκε από τη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου το 2014.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι από τους 12 που βρίσκονταν στις πλατφόρμες έχουν σωθεί, εκ των οποίων οι 3 έχουν τραυματιστεί. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους.

Ο Αξιόνοφ δεν διευκρίνισε ποιες εγκαταστάσεις επλήγησαν, αλλά η εταιρεία Tchernomorneftegaz εκμεταλλεύεται πολλά κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, στα ανοικτά της Κριμαίας.

Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα εναντίον εξωχώριων υποδομών γεώτρησης στην Κριμαία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ