Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Σούμι

ΑΠΕ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν τη νύχτα από πυραύλους που εκοξεύθηκαν στη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής σε προάστιο της πόλης Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκι.

Αυτός δεν διευκρίνισε ποιος ήταν ο στόχος της ρωσικής επιδρομής, που έγινε στο προάστιο Σαντ.

Ο Ζιβίτσκι πρόσθεσε εξάλλου ότι η περιοχή Ντομπροπίλια, η οποία βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Ρωσία, επλήγη επίσης από πύραυλο στις 05:00 τοπική ώρα σήμερα, έπειτα από 26 βολές με βλήματα όλμων που ερρίφθησαν από την ρωσική πλευρά των συνόρων.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι οι όλες οι κύριες γέφυρες πάνω από τον ποταμό Σιβέρσκι Ντονέτς, οι οποίες συνδέουν την πόλη Σεβεροντονέτσκ – πόλη-κλειδί για τη μάχη του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία – με έδαφος που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, έχουν πιθανότατα καταστραφεί και σημείωσε ότι κατόπιν αυτού οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να διασχίσουν τον ποταμό δεχόμενες πυρά ή να προχωρήσουν οι σχηματισμοί τους που βρίσκονται στα πλάγια και έχουν καθηλωθεί.

Η Ουκρανία έχει μάλλον καταφέρει να αποσύρει μεγάλο ποσοστό των μάχιμων στρατευμάτων της, τα οποία αρχικά κρατούσαν αντίσταση στην πόλη, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

“Η μάχιμη δύναμη της Ρωσίας στο Ντονμπάς είναι πολύ πιθανό να επιχειρεί με ολοένα και πιο ad hoc και σοβαρά υποεπανδρωμένες ομάδες”, επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μετά την απώθησή τους από τα περίχωρα του Κιέβου τον Μάιο, οι ρωσικές δυνάμεις επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στην κατάληψη όλου του Ντονμπάς, βιομηχανικής περιοχής στην οποία οι μάχες εστιάζονται τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, που έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί.