today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Ιταλία: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία αυξήθηκαν τόσο τα κρούσματα κορονοϊού, όσο και ο αριθμός των θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ινστιτούτου Gimbe.

Πιο αναλυτικά, τα περιστατικά, σε εβδομαδιαία βάση, παρουσιάζουν αύξηση 32,1% και οι θάνατοι 6,1%. Οι εισαγωγές στους νοσοκομειακούς θαλάμους μειώθηκαν κατά 3,3% και στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 16,4%.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει ότι αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας και οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην υποπαραλλαγή BA.5.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων covid-19, την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, ήταν 23.000. Η μόνη περιφέρεια της χώρας, στην οποία δεν καταγράφηκε αύξηση, είναι εκείνη της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί ένα πρώτο «καμπανάκι» για τις αρμόδιες αρχές, μια ημέρα μετά την χαλάρωση των μέτρων που αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Οι Ιταλοί στο εξής υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας μόνο στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και στα μέσα μεταφοράς, αλλά όχι στα αεροπλάνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ