today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει καταντήσει κομπάρσος των ξένων δυνάμεων

Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν ο οποίος μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδος αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει καταντήσει “κομπάρσος των ξένων δυνάμεων”.

“Αν δεν αλλάξει μυαλά όμως, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα υποστεί τα ίδια”, είπε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε: “Ξέρουμε τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μας με την Ελλάδα”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με αφορμή την άσκηση Έφεσος 2022, μεταφέραμε με κάθε σαφήνεια τα μηνύματά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στους συνομιλητές μας, ανέφερε ο κ. Ερντογάν προσθέτοντας πως  όπως πάντα στην ιστορία η Τουρκία γνωρίζει τα παιχνίδια που παίζονται εναντίον της μέσω της Ελλάδας.

“Πρωτα την χαϊδεύουν και μετά την βάζουν να μας επιτεθεί. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα  ή δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι ή προσποιείται και εθελοντικός γίνεται κομπάρσος σε αυτό το παιχνίδι”, είπε.

“Εμεις πάντα θα διατηρούμε την ύπαρξή μας παγκοσμίως ως μια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο. Αλλά η Ελλάδα με αυτά τα μυαλά δεν θα μπορέσει να προχωρήσει πέρα ​​από το να είναι κομπάρσος “, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τέλος, ο κ. Ερντογάν, επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα αλλάξει στάση ως προς το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αν δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις.

«Θα συμφωνήσουμε στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόλις αυτές οι χώρες απαλλαγούν από τους τρομοκράτες του PKK. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου οι τρομοκράτες του PKK διαδηλώνουν στους δρόμους», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ