today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Δήμος Αθηναίων: Στο Νέο Κόσμο το 9ο πάρκο «τσέπης» της πόλης

Ακόμη μία «ανάσα» πρασίνου και δροσιάς απέκτησε η Αθήνα. Ένα αναξιοποίητο οικόπεδο 200 τ.μ., στη συμβολή́ των οδών Αρτέμωνος και Αετίωνος, στον Νέο Κόσμο, μετατράπηκε σε πρότυπο χώρο αναψυχής με τη μορφή πάρκου «τσέπης».

Αυτός ο μικρός πνεύμονας πρασίνου έρχεται να αντικαταστήσει έναν εγκαταλελειμμένο χώρο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως σημείο παράνομης ρίψης απορριμμάτων και στάθμευσης οχημάτων.

Πρόκειται για το 9ο πάρκο που παραδίδεται στους κατοίκους με την επιμέλεια της Οργάνωσης Γη και τη συμβολή της P&G, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Τα προηγούμενα οκτώ πάρκα τσέπης δημιουργήθηκαν στην Κυψέλη, τον Κολωνό, το Παγκράτι, τον Κεραμεικό, τα Σεπόλια, τον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα), τα Πετράλωνα και τα Πατήσια.

Με βάση την τοπογραφία του οικοπέδου, το νέο πάρκο δημιουργήθηκε σε δύο επίπεδα και σε αυτά τοποθετήθηκαν τέσσερα παγκάκια. Συνολικά, φυτεύτηκαν 140 τ.μ., δημιουργώντας ένα κατάφυτο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν 468 μεσαίοι και χαμηλοί σκιόφιλοι θάμνοι. Τα δέντρα που υπήρχαν στον χώρο -κυρίως ευκάλυπτοι, αείλανθοι και χαρουπιές- διατηρήθηκαν και ύστερα από την ανάλογη περιποίηση ενισχύθηκαν με νέες φυτεύσεις.

«Το 9ο πάρκο “τσέπης” αποτελεί τη δυναμική συνέχεια ενός πολύ σημαντικού πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων για να δώσει χρώμα και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης. Σύμμαχοί μας, είναι οι ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να απελευθερώσουμε χώρους και να γεμίσουμε πράσινο την πόλη», επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ